Officiële Ajax voetbalshirts, t-shirts, tenues, en meer bij Subside Sports

Welkom in onze Ajax fanshop. In onze fanshop kan je alle voetbalshirts van Ajax kopen, evenals de trainingspakken, trainingsshirts, retro shirts, tenues en andere Ajax merchandising.

18 Artikel(en)

per pagina

18 Artikel(en)

per pagina

Alles over het Ajax voetbalshirt

Ajax Amsterdam is opgericht op 18 maart 1900 en is een van de traditionele top-drie topclubs van Nederland. De Amsterdammers spelen sinds de oprichting van de Eredivisie onafgebroken in de hoogste Nederlandse divisie. De club werd opgericht door o.a. Floris Stempel in cafe Oost-Indië aan het begin van de Kalverstraat bij de Dam. Voor de naam Ajax werd onder andere 'Amsterdamsche' gezet om verwarring met ASC uit Oegstgeest te voorkomen. Ajax won in haar historie 33 maal de landstitel. De Europa Cup 1/Champions League werd 4 maal binnengesleept door De Godenzonen. Het Ajax thuisshirt is opgedeeld in 3 brede verticale banen, waarvan de 2 buitenste banen wit zijn en de middelste rood. Op het voetbalshirt pronkt op het midden het logo van hoofdsponsor Aegon, dat Ajax tot het einde van dit seizoen zal sponsoren. Deze functie vervullen zij al vanaf het seizoen 2008-2009. ABN-AMRO is het langst hoofdsponsor van de club uit Amsterdam geweest. ABN-AMRO had 17 jaar de eer dit te doen, waarna Ajax overging op Aegon. Ook Umbro was kledingsponsor en al 11 jaar verbonden aan de Amsterdamse club. Kappa, Le Coq Sportif en Puma hadden in het verleden ook deze functie.

Ajax shirt en tenue 2017-2018

Het nieuwe Ajax thuisshirt voor 2017-2018 heeft een op het oog vrij simpel design, precies zoals in de jaren '70 het geval was. Het voetbalshirt van Ajax wordt zoals altijd gekenmerkt door de brede rode baan over het midden van het shirt en verder is het shirt geheel wit. Het shirt bevat evenals in de jaren '70 een brede witte crew neck en de bies aan de onderkant van de mouwen is rood. De drie strepen van adidas staan dit jaar aan de zijkanten van het shirt en hebben een wat minder opvallende kleur. Deze zijn namelijk zilver. De rechter borst van het nieuwe tricot is uitgerust met het performance logo van adidas. De Duitse kledingsponsor is sinds 2000 verbonden aan de club en blijft in ieder geval tot en met 2018-2019 de tenues en trainingskleding van de Europa League finalist van 2017 verzorgen. De linker borst bevat een badge met het embleem van Ajax in het rood/wit. Boven deze badge prijken drie gouden kampioenssterren. Per tien kampioenschappen mag er in Nederland een ster aan het logo worden toegevoegd en Ajax is 33 keer Eredivisie kampioen geworden. Hoofdsponsor ZIGGO versiert het midden van het shirt. Uiteraard bevat het nieuwe tenue van Ajax ook nog een verwijzing naar Amsterdam. Aan de achterkant van de kraag bevinden zich namelijk de drie Andreaskruizen.

Het nieuwe Ajax uitshirt voor 2017-2018 is overwegend blauw (door adidas ''dark blue''genoemd) en bevat rode (''bold red'') accenten. De fel rode accenten komen vooral terug in de drie strepen van adidas, die dit jaar alleen op de schouders staan. De blauwe kleur van het shirt is geïnspireerd door de kleur van het Ajax uitshirt van 1994-1995. Dit seizoen werd Ajax niet alleen kampioen, maar won het ook de Champions League finale. In de finale in het Ernst Happel Stadion in Wenen. werd AC Milan door de Amsterdammers met 1-0 verslagen door een doelpunt van Patrick Kluivert. Andere sterren van dit elftal waren Van der Sar, de gebroeders de Boer, Blind, Rijkaard Reiziger, Bogarde, Litmanen, Seedorf, Davids, Finidi, Kanu en Overmars. Louis van Gaal was destijds trainer van de club. Tijdens het seizoen 1994-1995 was het Engelse sportmerk Umbro overigens nog kledingsponsor van de Amsterdammers. Verder wordt het nieuwe shirt voor 2017-2018 gekenmerkt door een all-over (camouflage-achtige) print. Deze zogenaamde graphic print komt ook weer terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. Deze print wordt door de club ''carbon print' genoemd.

Ajax voetbalshirt met officiële bedrukking

De verschillende Ajax voetbalshirts kunnen voorzien worden van de officiële Eredivisie printing van topspelers als Dolberg, Ziyech, van de Beek en nog meer. Daarnaast heb je bij Subside Sports ook de mogelijkheid om jouw eigen naam en favoriete nummer op het shirt te laten bedrukken. Dit kan ook met de officiële Eredivisie printing. Natuurlijk kan jij je Ajax voetbalshirt bij Subside Sports ook laten bedrukken met een Eredivisie badge. De voetbalshirts worden tevens aangeboden in damesversie en kindermaten. Bij Subside Sports koop je makkelijk jouw identieke shirts van de spelers. Wij hebben namelijk alle cijfers en letters van officiële Eredivisie bedrukking op voorraad, zodat we elk Ajax shirt er uit kunnen laten zien als het shirt van jouw favoriete speler!

Ajax trainingskleding, t-shirts en accessoires

Daarnaast kan je in onze Ajax fanshop de trainingspakken, anthem jackets, trainingsshirts, trainingsshort, polo's fan t-shirts en andere accessoires kopen van de topclub uit Nederland. De trainingspakken, anthem jackets, trainingsshirts, trainingsshort en polo's worden door de spelers van de club gedragen tijdens de warming-up en trainingen voorafgaande aan de Eredivisie en Champions League thuis- en uitwedstrijden. De shirt van FootballCulture vormen een ode aan diverse sterspelers als Litmanen. Uiteraard bieden wij ook Ajax accessoires aan als ballen en shawls. Subside Sports: het grootste aanbod Ajax merchandising en voetbalshirts wereldwijd!