Officiële PSV voetbalshirts, t-shirts, tenues, en meer bij Subside Sports

10 Artikel(en)

per pagina

10 Artikel(en)

per pagina

Alles over het PSV voetbalshirt

Philips Sport Vereniging is opgericht op 31 augustus 1913 als een sportvereniging voor medewerkers van het bedrijf Philips. PSV maakt deel uit van de traditionele Nederlandse top-drie en werkt de thuiswedstrijden af in het Philips stadion. Niet vreemd ook dat Philips als hoofdsponsor vertegenwoordigd is op de voetbalshirts van de club uit Eindhoven. Sinds de invoering van een hoofdsponsor op het shirt in het jaar 1982 komt Philips al terug op de voetbalshirts van PSV. De Eindhovenaren kennen een succesvolle historie. Zo wisten zij 21 maal de landstitel te veroveren en sleepten 1 maal de Europa Cup 1 binnen. Het thuisshirt bestaat uit 7 verticale banen waarvan er 3 rood zijn en 4 wit. Dit is sinds 2000 al in de meeste gevallen zo. Hiervoor is het thuisshirt van PSV ook vaak overwegend rood en overwegend wit geweest. Op de linkerborst komt het logo van de club terug en op de rechterborst het logo van kledingsponsor Nike. Het logo van de club bezit 2 kampioenssterren, verwijzend naar de verzamelde kampioenschappen. Nike heeft de kledingsponsor functie al vanaf 1995. Voor Nike was het Duitse Adidas kledingsponsor van de Noord-Brabanders. Ook Le Coq Sportif heeft de functie van kledingsponsor gehad.

PSV shirt en tenue 2017-2018

Het nieuwe PSV Eindhoven thuisshirt voor 2017-2018 is traditioneel rood met wit gestreept. De voorkant van het tenue bevat vier rode en drie witte banen. De rode banen worden dit jaar geflankeerd door dunnere rode strepen. Opvallend is dat de middelste baan van het shirt wit is. Hiermee heeft het shirt opnieuw een fris uiterlijk, zo laat Umbro designer Bryony Coates weten. Een ander mooi detail op dit PSV shirt is de dikke rode baan over de mouwen en deze baan is op de schouders voorzien van het bekende diamant logo van Umbro, welke als strip hierop is aangebracht. Deze Umbro strip is op meerdere 2017-18 shirts van Umbro te zien. Aan de onderkant van de rechtermouw is plaats gemaakt voor co-sponsor Philips. Deze sponsor stond jaren midden op het bekende PSV shirt. Nu is Philips als badge op de mouw aangebracht. Net als vorig jaar staat op het nieuwe PSV thuisshirt de naam van hoofdsponsor Energie Direct. Het rood en wit gestreepte shirt bevat op de voorkant een wit vlak en op het witte vlak is in het zwart de naam van de hoofdsponsor te zien. Uiteraard is het PSV thuisshirt voorzien van het embleem van PSV op de linkerborst met hierboven de 2 gouden kampioenssterren. PSV heeft in totaal 23 keer het landskampioenschap mogen vieren. De andere borst is voorzien van het logo van kledingsponsor Umbro. Het thuisshirt welke gedragen werd door onder andere Ronaldo en Nilis had een grote witte kraag met daarop 2 rode strepen. De achterkant van het shirt bevat een rood vlak waarop de rugnummer en namen van de spelers staan, terwijl aan de onderkant de strepen doorlopen.

Het nieuwe uitshirt van PSV is geïnspireerd door de stad Eindhoven als lichtstad. Om deze reden is het shirt uitgerust met fel gele details. Het nieuwe PSV shirt is overwegend grijs en is het eerste PSV voetbalshirt ooit dat voorzien is van een gemêleerd patroon op de voor- en achterkant van het shirt. Verder het uitshirt verschillende fluoriserende gele accenten over het gehele shirt. Zo is de brede strip over de mouwen onder andere fel geel. Deze strip bevat bovendien een print van verschillende Umbro logo's. De dubbele diamant van het sportmerk staat bovendien in het fluo geel op de rechter borst. De andere borst bevat het logo van de club in het fel geel en ook het logo van hoofdsponsor ENERGIE DIRECT op het midden van het shirt is fel geel.

Het nieuwe 3e shirt of alternatieve uitshirt van de Eindhovenaren is dit jaar een ode aan de roots van de club, Philips. PSV werd op 31 augustus 1913 opgericht onder de naam Philips Sport Vereniging als sportvereniging van de medewerkers van het elektronica bedrijf. De kleur van het nieuwe 3e shirt is dan ook gebaseerd op de kleur van het logo van Philips. Het shirt is dan ook overwegend licht blauw en wordt gekenmerkt door de all-over print van blokken. Deze structuur van blokken is weer geïnspireerd door de vlag van de provincie Brabant. In de mouwen komen donker blauwe accenten terug en bovendien bevat het shirt witte details in een v-baan onder de ronde hals en in een strip over de mouwen. Daarnaast bevindt zich op de achterkant van het tricot nog een detail. Onder de kraag van het shirt is het PSV logo van 1913 verwerkt.

PSV accessoires en cadeaus

Daarnaast kan je in onze PSV fanshop accessoires van de club als bekers, dekbedden, kussenslopen en pyjama's kopen. Subside Sports: het grootste aanbod PSV merchandising en voetbalshirts wereldwijd!