Colombia

Colombia voetbalshirts, tenues, t-shirts en merchandising

Bestel hier het nieuwste voetbalshirt en tenue van het Colombiaanse elftal voor kinderen en volwassenen. In het thuisshirt en uitshirt speelt Colombia de wedstrijden tijdens het WK en Copa America. Check hier ook het bijbehorende voetbalbroekje en de kousen. De voetbalshirts kan je bij ons laten bedrukken met een eigen naam en nummer of de printing van één van de spelers. Ben je op zoek naar een goedkoper Colombia shirt? Check dan de Colombia t-shirts van Retake, welke je al scoort vanaf € 20,-! Ben je liefhebber van klassiekere voetbalshirts! Dan is het unieke Colombia retro shirt perfect voor jou!
in aflopende volgorden
Pagina

Items 1-36 van 50

per pagina
  1. Colombia Shirt Thuis 2019-2021 +Valderrama 10 (Gallery Style)
    Prijs € * 109,90 Je bespaart € * 10,00 (9%) Onze Prijs € * 99,90
in aflopende volgorden
Pagina

Items 1-36 van 50

per pagina

Alles over het Colombia voetbalshirt

De Federación Colombiana de Fútbol werd opgericht op 12 oktober 1924. In 1936 sloot deze voetbalbond zich aan bij de FIFA. Echter besloot de Colombiaanse voetbalbond pas in 1957 deel te nemen aan kwalificatiewedstrijd voor het WK voetbal. Colombia nam in totaal 3 maal deel aan het Wereldkampioenschap voetbal. Deelname aan het WK 2014 in Brazilië wordt de vierde keer. Colombia nam voor het laatst aan het WK deel in 1998. Met recordinternational Valderrama in de gelederen ging werd Colombia vrij kansloos uitgeschakeld. Op de COPA America is Colombia tot dusver succesvoller. Hier werd namelijk wel eenmaal beslag gelegd op de cup. Door de jaren heen heeft Colombia wel in verschillende kleuren voetbalshirts gespeeld. In de vroege jaren rond 1938 speelde het Colombiaanse voetbalteam in een hemelsblauw voetbalshirt. Later werd dit shirt en ook donkerblauw. In de jaren '70 verscheen het Colombiaans elftal zelfs in een oranje shirt, gebaseerd op de voetbalshirts van het sterke Nederlandse elftal die in '74 en '78 de finale haalde. Het volledige voetbaltenue werd gebaseerd op het voetbaltenue van ''Oranje''. Colombia speelde dus ook in een witte broek en oranje kousen. In 1985 werd afgestapt van deze kleurencombinatie en werd gekozen voor een rood shirt met een blauw short en gele kousen. In 1992 werd pas officieel voor de huidige kleur geel gekozen. Door deze jaren heen verbonden zich vele kleding sponsoren aan de Colombianen. Vanaf 1980 werd Colombia door wel 8 kledingmerken aangekleed. Le Coq Sportif was de eerste die deze eer had, het Duitse merk Adidas kleed nu Colombia. Tussendoor pronkten ook Puma, Kelme, Comba, Umbro, Reebok en Lotto op de voetbalkleding van Colombia.

Colombia voetbalshirt WK en Copa America

Het Colombia thuisshirt is altijd overwegend geel en bevat details in het rood, blauw en wit (de kleuren van de Colombiaanse vlag). De rechter borst is uitgerust met het adidas performance logo en de andere borst bevat het logo van de Colombiaanse voetbalbond: Federación Colombiana de Fútbol (FCF). Het nieuwe Colombia tenue wordt compleet gemaakt door een navy blauw voetbalbroekje. Op de shorts staan ook uitingen van adidas en de voetbalbond. De kousen van het tenue zijn overwegend rood. De uitshirts van Colombia halen de inspiratie ook vaak uit de kleuren van de vlag van Colombia. De Colombia uitshirts zijn vaak blauw of rood van kleur.

Zoals alle tenues van adidas zijn deze nieuwe voetbalshirts ook uitgerust met de adidas Climalite technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren.

Officiële Colombia bedrukking

Alle voetbalshirts van Colombia kunnen bedrukt worden met de officiële Adidas Colombia bedrukking van (voormalig) sterspelers als Valderrama, Falcao, Rodriguez, James en Muriel. Ook kan je jouw eigen naam laten printen op de Colombia voetbalshirts. Ook dit betreft de officiële Adidas Colombia printing.

Colombia retro shirts

De Colombia Fanshop van Subside Sports biedt ook retro shirts aan. Deze retro shirts zijn gebaseerd op Colombia voetbalshirts van vroegere jaren. Zo bezit deze fanshop een retro shirt die gebaseerd is op het voetbalshirt van Colombia 1973. Ook bezit de Colombia retro collectie een thuisshirt gebaseerd op officiële spelersversie 1994-1996. De voetbalshirts waren in dit jaar wit.

Colombia shirt en tenue voor kinderen

Voetbalshirts zijn bij Subside Sports ook verkrijgbaar in dames- en kindermaat. Kortom: voor iedereen wat wils.

Colombia accessoires en cadeaus

Naast de officiële tenues van Colombia van het seizoen 2017-2018 en de retro shirts kan je in de Colombia fanshop ook vele vinden. De t-shirts zijn gebaseerd op (vroegere) helden als Falcao en Valderrama.